De lekkerste koffies voor in het najaar: Van pompoenkoffie tot een cappuccino met kaneel

De lekkerste koffies voor in het najaar: Van pompoenkoffie tot een cappuccino met kaneel

De bladeren vallen van de bomen, de pepernoten liggen weer in de schappen: de herfst is weer begonnen. Je hebt weer een legitiem excuus om binnen op de bank met een kleedje te genieten van een heerlijke kop koffie. Van pompoenkoffie tot een cappuccino met kaneel – dit zijn de lekkerste 5 koffies voor in het najaar.

1. Pumpkin Spice koffie
Wie kent hem niet, de bekende Pumpkin Spice koffie van de Starbucks. Wie geen vestiging bij zich in de buurt heeft, hebben we goed nieuws. Je kunt deze ook eenvoudig thuis maken. Zet 2 shots espresso, klop wat warme melk en haal de Monin koffiesiroop ‘Pumpkin Spice’ in huis. Klein scheutje erbij, aftoppen met een flinke dot slagroom en klaar is kees. 

2. Speculaaskoffie
Speculaas is de meest bekende, typisch Nederlandse lekkernij van de winter. Het is niet alleen lekker als koekje, maar ook een perfecte toevoeging aan een kopje koffie. Speculaaskoffie is heel simpel te maken. Meng wat bruine suiker met cacaopoeder en speculaaskruiden. Voeg hier een eetlepel kokend water aan toe en meng dit tot een glad geheel. Meng dit vervolgens met een shot espresso. Maak het af met wat warme melk en een toef slagroom met wat speculaaskruiden.

3. Warme chocolademelk espresso
Voor wie het nog niet wist, chocolade en koffie is een gouden combinatie. Maak een warme kop chocolademelk en meng deze met een kopje espresso. Mag de koffiesmaak nog wel wat sterker? Voeg dan nog wat meer koffie toe. Oh ja, zo’n heerlijke chocokoffie is niet compleet met slagroom! 

4. Koffie met kaneel
Mag het wel wat simpeler van jou? Zet dan gewoon een kop koffie of cappuccino en voeg wat kaneel toe. Simpel, maar heel erg lekker. Tip: heerlijk met een verse appelflap.

5. Koffie Gingerbread 
Gingerbread, wie smult hier niet van? Met een shotje koffiesiroop Gingerbread van Monin heb je binnen een handomdraai een heerlijke herfstkoffie gezet. De geur is een complex aroma van kruiden met sterke tonen van kaneel. De smaak bootst de smaak van gemberkoek perfect na. Jammie! 

Wat is jouw favoriete koffie voor in de herfst? We horen het graag in de reacties!

 

Lees ook:

 

 

Auteur: Ilse Bloemendal