Dierendag: Zo drink je koffie vegan

Dierendag: Zo drink je koffie vegan

4 oktober is het Dierendag. Sinds 1930 zetten mensen op deze dag hun huisdier in het zonnetje. De afgelopen jaren wordt er op Dierendag steeds meer aandacht gegeven aan het dierenwelzijn en eten veel mensen vegetarisch of zelfs veganistisch. Als koffieliefhebber hebben we goed nieuws voor je: koffie is altijd vegan. Tenzij je er ‘normale’ melk aan toevoegt. Kies daarom voor vegan melk – goed voor het dierenwelzijn!

1. Oatly Barista
Deze vegan melk is perfect om cappuccino te maken. Deze melk schuimt heerlijk en heeft een zoete haversmaak. Deze melk is zelfs zo romig, dat je er een los glas van kan drinken. Ook lekker om een chai latte mee te maken.

2. Alpro barista melk
Ook Alpro heeft speciale melk om een heerlijke latte of cappuccino mee te maken. Alpro heeft verschillende varianten. Denk aan de traditionele sojamelk, maar ook amandel, haver of kokosnoot smaak. Onze favoriet: oat of kokos. Net wat anders dan normaal! 

3. Sojamelk
Met sojamelk zet je ook binnen een handomdraai een lekker bakkie pleur. Sojamelk is de meest verkochte vegan melk. Je moet even wennen aan de smaak, het is niet met melk te vergelijken. Maar wanneer je het mengt met koffie, smaakt het bijna hetzelfde. Zal je partner het merken?

Wat vind jij de lekkerste vegan melk? We horen het graag in de reacties.

Lees ook:

 

 

Auteur: Ilse Bloemendal