Prijs per stuk

Compleet overzicht van tientallen webshops

Mis geen enkele aanbieding

Gemalen koffie versus koffiebonen: feiten en tips.

Gemalen koffie versus koffiebonen: feiten en tips.

Gemalen koffie of koffiebonen: wat is de beste optie, en wat is het lekkerste? We geven je antwoord op de vraag: gemalen koffie versus koffiebonen, wat is het beste? 

Gemalen koffie of koffiebonen: wat is de beste optie, en wat is het lekkerste? We geven je antwoord op de vraag: gemalen koffie versus koffiebonen, wat is het beste? 

Waarom malen we koffie eigenlijk? We halen alles uit de koffieboon wat erin zit. Als je koffiebonen vers maalt, help je de aroma’s en smaken te extraheren door water toe te voegen. Hele bonen zijn echt smaakvoller en zorgen echt voor die ‘verse’ koffiesmaak.

Gemalen koffiebonen verliezen na een tijdje de lekkere geur die vrijkomt als ze gemalen zijn. Hier geldt dus logischerwijs: hoe eerder je gemalen koffie gebruikt na het malen, des te meer smaak er aan de koffie zit. Maar ook belangrijk: iedereen heeft zo zijn eigen smaak en voorkeur!

Gemalen koffie

Waarom zou je dan alsnog gemalen koffie kopen? Er zitten ondanks de iets slappere smaak veel voordelen aan gemalen koffie. Zeker als je een persoon bent die liever voor gemak gaat dan smaak, is filterkoffie een super goede keuze. Of houd je überhaupt niet van een sterke koffiesmaak? Dan is gemalen koffie vast jouw favoriet!

Je kunt met gemalen koffie veel sneller koffie maken, omdat de bonen al gemalen zijn. Om toch nog de allerbeste smaak te behouden aan je gemalen filterkoffie hebben wij een paar tips:

  1. Bewaar je gemalen koffie in een afgesloten blik
  2. Bewaar je gemalen koffie NOOIT gekoeld
  3. Koop je gemalen koffie in kleine hoeveelheden, zodat je het niet lang bewaard
  4. Bewaar je koffie op een donkere plek op kamertemperatuur

Koffiebonen

Versgemalen koffiebonen geven toch echt de sterkste en verste koffiesmaak, maar laten we vooropstellen dat de voorkeur in versgemalen of filterkoffie een kwestie van smaak is. Wist je dat het malen van je koffiebonen cruciaal is voor de smaak? De manier waarop koffiebonen worden gemalen heeft ook weer een invloed op de smaak. Wij geven je een paar tips:

  1. De fijnheid van de koffiebonen heeft invloed op de smaak
  2. Bewaar je koffiebonen in een afgesloten zak
  3. Bewaar je koffiebonen NOOIT gekoeld
  4. Een simpele koffieboon machine is genoeg voor een goed maalproces

Succes! 

Om onze website zo optimaal mogelijk weer te geven maken wij gebruik van cookies. Wij respecteren de privacy van bezoekers op onze website.