IJskoffie, zo maak je het zelf én de lekkerste kant-en-klaar varianten

IJskoffie, zo maak je het zelf én de lekkerste kant-en-klaar varianten

Ook dol op ijskoffie? Als nagerecht, als tussendoortje of gewoon als drankje om lekker mee af te koelen. IJskoffie kan altijd! Het is heel makkelijk om zelf te maken, maar ook de kant-en-klare varianten zijn heerlijk. Onze koffiekenners helpen je graag op weg.

IJskoffie maken doe je zo!

IJskoffie maken is ontzettend makkelijk. Binnen 4 stappen heb je een heerlijke ijskoffie bereid. Zet een shot espresso en laat deze afkoelen. Voeg wat suiker toe en giet de afgekoelde koffie in een groot glas die je gevuld hebt met ijsblokjes. Voeg een scheut melk toe en klaar ben je.

Mag het wel wat romiger? Voeg dan 2 bolletjes vanille- of slagroomijs toe. Maak dit verkoelende drankje af met een dikke toef slagroom en eventueel wat karamelsaus. Cheers!


IJskoffie maken met een beetje hulp 

Sta je liever zo min mogelijk in de keuken? Met Gelita ijskoffie zet je binnen een handomdraai een heerlijke ijskoffie op tafel. Met het handige maatschepje dat je erbij krijgt, weet je precies hoeveel poeder je nodig hebt. Wat melk toevoegen, roeren en je bent klaar!

Kant-en-klare ijskoffie uit de supermarkt 

Ga je liever voor gemak? Goed nieuws: kant-en-klare ijskoffie is ook heerlijk. Als je een Starbucks in de buurt hebt kan je jezelf verwennen met een heuse frappuccino. Onze favoriet? De mocca variant mét slagroom. Aangezien de kans groot is dat je niet gezegend bent met de koffiegigant in de buurt, ligt de ijskoffie van Starbucks sinds kort in de schappen van alle supermarkten en online winkels. Wat dacht je van de Starbucks classic vanilla macchiato ijskoffie of de classic caramel macchicato ijskoffie? Ook Douwe Egberts heeft heerlijke ijskoffie. Laat je verwennen…

Lees ook: