Koffieaanslag, zo haal je het weg

Koffieaanslag, zo haal je het weg

Koffie is heerlijk. Iedereen die graag koffiedrinkt, weet dat dit drankje een vervelende aanslag achterlaat. Zelfs het beste afwasmiddel verwijdert deze koffieaanslag niet helemaal. Wil je weten hoe je jouw kopjes weer schoon krijgt? Lees hier hoe je (hardnekkige) koffieaanslag verwijderd!

1. Koffieaanslag verwijderen met Baking Soda
Baking Soda. We hebben er al heel vaak over geschreven. Met dit fantastische huishoudmiddeltje kan je weliswaar bijna alles. Je maakt er een hoop mee schoon. Van de vaatwasser tot het toilet. Ook je koffiekopjes maak je met Baking soda schoon. Schep een lepel baking soda in je kopje en voeg hier een lepel water aan toe. Roer het door elkaar, tot je een dikke pasta krijgt. Met een sponsje kan je de aanslag er nu eenvoudig van afschuren. Spoel het kopje goed na. Deze tip is ook geschikt voor een thermoskan. Voeg in dat geval iets meer baking soda toe en laat het een paar uur inweken.  

2. Koffieaanslag verwijderen met witte wijnazijn
Ook witte wijnazijn is een multifunctioneel huishoudmiddel. Verwarm in je waterkoker een flinke scheut witte wijnazijn. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap, je waterkoker wordt namelijk gelijk ontkalkt. Giet de warme azijn in je koffiemok en laat dit een paar uur of een nacht inwerken. Als je wakker wordt, is de koffieaanslag verdwenen.  

3. Koffieaanslag verwijderen met een kunstgebit reinigingstablet
Dit klinkt misschien wat gek (en je vraag je af hoe men hier ooit achter is gekomen), maar een kunstgebit reinigingstablet laat alle koffieaanslag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vul het kopje of thermoskan met heet water en voeg een tablet toe. Wacht tot het bruisen stopt en al de koffieaanslag is verdwenen. Ga er tot slot even met een afwasborstel doorheen. Wil je jouw thermoskan schoonmaken? Voeg dan 2 reinigingstabletten toe.  

4. Koffieaanslag verwijderen met zout
Ook zout verwijderd koffieaanslag. Vul de koffiemok met een grote laag zout en scrub met een schuursponsje de mok schoon. Makkelijk, effectief en snel. En dat gewoon met ingrediënten die je al in huis had staan.

5. Koffieaanslag verwijderen met een vaatwastablet
Ja, ook met een vaatwastablet kan je koffieaanslag verwijderen. Stop 1 tablet in een kopje en vul deze met kokend water. Laat een uur staan en als het goed is, is de aanslag verdwenen. Deze tip werkt op mokken, thermoskannen en theepotten. 

6.Koffieaanslag verwijderen met bleek
Werken de bovenstaande tips niet? Dan heb je te maken met hardnekkige koffieaanslag. Dit haal je weg met bleek. Vul je koffiekopje met een klein laagje bleek en vul de rest aan met water. Laat dit 10 minuten inwerken en spoel daarna het kopje grondig om en was het daarna goed af met afwasmiddel. Nou, weer als nieuw!

 

Meer voor koffieliefhebbers

  • Als er iets is dat we in de afgelopen 2 jaar wel geleerd hebben, is dat het belangrijk is om thuis lekkere koffie te hebben. We leggen uit hoe je zelf thuis koffie maakt die net zo lekker is als in een koffietentje.
  • De lekkerste koffies voor in het najaar: Van pompoenkoffie tot een cappuccino met kaneel!

 

Auteur: Ilse Bloemendal