Koffiebonen malen zonder machine. Zo doe je dat!

Koffiebonen malen zonder machine. Zo doe je dat!

Hoe kun je koffiebonen malen zonder machine? Als je echt lekkere verse koffie wilt, is het een idee om zelf je koffiebonen te malen. Er zijn verschillende manieren om je koffiebonen te malen zonder machine. We hebben de opties voor je op een rijtje gezet.

De blender

De 1e van onze tip om koffiebonen te malen zonder machine is een oude vertrouwde. Alles wat je in de blender doet wordt gemalen. Dit kan ook makkelijk met koffiebonen! Je hebt daar geen machine voor nodig. Je moet er wel op letten dat je blender op de slijpstand staat, zodat de koffie zo fijn mogelijk gemalen wordt.

Een deegroller

Heb je wel eens noten platgeslagen met een deegroller? Vast wel! Met een deegroller gaat het niet heel anders. Wel moet je eerst de koffiebonen in een afgesloten diepvrieszak doen. Om veel zooi te voorkomen kun je een theedoek om de zak vouwen. Klaar om te rollen? Slaan!  Na ongeveer 5 minuten zullen de koffiebonen fijn gemalen zijn.

Mortel en tamper

Dit is een beetje ouderwets, maar alles is mogelijk in 2022. Het is heel simpel. Je kunt hier letterlijk alles mee malen, alleen duurt het wat langer dan een blender of koffiemachine. Het heeft wel een voordeel: de echte koffiegeur komt naar boven wanneer je de koffiebonen met de hand zal pletten. Genieten maar!

Hand gehaktmolen

Een handgehaktmolen werkt hetzelfde als een oude potloodslijper. Handhakmolens zijn ervoor ontworpen om alle soorten vlees en groenten fijn te kunnen snijden. Je kunt er letterlijk alles in hakken, zelfs koffiebonen! Voordat je de koffiebonen wilt malen in de gehaktmolen, moet je wel eerst de hoeveelheid koffiebonen meten. 

De vleeshamer

Deze keukentool is een kleine metalen hamer die wordt gebruikt voor het platslaan van vlees, zoals bijvoorbeeld Schnitzels. De kop van deze hamer heeft twee platte kanten en is vrij zwaar. Deze platte kanten zijn bedekt met kleine puntjes. Hoe kun je dan koffiebonen malen? Gewoon slaan! Let er wel op dat je de koffiebonen in een afgesloten zak doet voordat je ze gaat platslaan, om gruis over je keukenvloer te voorkomen.

Wil je meer weten over koffie? Neem dan een kijkje bij de andere blogs.