Zelf ijskoffie maken? Zo doe je dat!

Zelf ijskoffie maken? Zo doe je dat!

De lente is officieel begonnen, en die zon komt steeds vaker tevoorschijn. Als het aan ons ligt hoeft hij ook niet meer weg! De cravings naar een koud drankje zijn er ook steeds vaker. Het is een keertje iets anders dan een warm kopje koffie. En wist je dat zelf ijskoffie maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Er zijn zelfs verschillende manieren om je eigen ijskoffie te maken. Hoe dan? Je leest het hier! 

Met oploskoffie

Wist je dat de snelste en makkelijkste manier om een ijskoffie te maken met oploskoffie is? Doe wat oploskoffie in een hoog glas en doe er wat melk bij. Voor een extra koude ijskoffie kun je wat ijs toevoegen en deze samen met de melk en de oploskoffie. Je kunt natuurlijk ook water toevoegen in plaats van melk.

Met een espresso

De meest gebruikte manier om zelf een ijskoffie te maken is met een espresso. Je kunt makkelijk een espresso mengen met koude melk en daar zelf ijs bij mengen in de blender, of je voegt gewoon losse ijsblokjes toe. Je kunt natuurlijk ook water toevoegen in plaats van melk.

Wat voor melk?

Net zoals bij normale koffie, kun je voor ijskoffie alle verschillende soorten melk gebruiken. Let wel op dat de melk goed gekoeld is, anders kan de warme espresso de ijskoffie lauw maken.

Weet je niet zo goed voor welke melk je moet gaan? In een eerder geschreven blog vertellen wij je meer over de soorten melk die er zijn!

Smaak

Maar hoe krijg je dan van die lekkere zoete-karamel-macchiato-achtige ijskoffies, zoals bij de Starbucks? Je kunt op verschillende manieren een smaak toevoegen. Wij hebben een paar lekkere ingrediënten op een rij gezet die je allemaal kunt gebruiken om jouw perfecte ijskoffie te maken:

  • vanille aroma;
  • vanille suiker/ gewone suiker;
  • vanille ijs;
  • caramel ijs;
  • Monin siroop;
  • honing;
  • slagroomijs.

Wil je meer weten over koffie? Neem dan een kijkje bij de andere blogs.

META: Je eigen ijskoffie maken is helemaal niet moeilijk. Check hier hoe je op drie manieren zelf ijskoffie kunt maken!